Een eigen moestuin? Hoe begin je er aan?

Toen er tijdens de eerste golf van corona een plotse lock-down kwam, kwam er geheel onverwacht en uit het niets, héél veel tijd vrij. In eerste instantie diende deze om op te ruimen, orde te scheppen, alles te herdenken en te herschrijven, maar zelfs dan had ik nog energie over en nietsdoen, dat ‘werkwoord’ staat duidelijk niet in mijn agenda.

Meer lezen
Wendy Van Looy
Corona, Ik denk dat het misschien wel eens het woord van het jaar gaat zijn.

Elk mediakanaal, iedere mens groot of klein, heeft het erover. En voor ieder van ons heeft het een impact op ons leven. Ook bij Villa Tulsi werden we door dit kleine beestje verplicht om even naar binnen te keren. Twee weken van rust, van genieten van het gezin, maar ook van angst, van niet weten. ‘Uitgenodigd worden’ om naar je binnenste zelf te keren. En na die twee weken is het duidelijker dan ooit:

Ik leef om te koken, voor mezelf en voor jou, met liefde en passie en met respect voor mens dier en natuur.

Meer lezen
Wendy Van Looy
Postelein - vergeten groente!

Februari loopt naar zijn einde en maart kondigt de lente aan. Ik kijk al uit naar wat er in de lente weer allemaal op de akkers staat, naar de groenten die we mogen oogsten en waar we (h)eerlijke gerechten mee kunnen maken. Magie van het veld, recht naar je bord en je hart

Meer lezen
Wendy Van Looy
The best family ever

Vandaag wordt ik 43. Mijn eerste verrassing ontving ik echter al vorige week. Elke eerste zondag van de maand openen wij onze deuren voor een (h)eerlijke biologische, vegan brunch, zo ook vorige week.

Meer lezen
Wendy Van Looy
Valentijn

Elke reden is goed om te vieren. En 14 februari vieren we allemaal maar al te graag de dag van de liefde. Niet dat het alleen maar dan is, maar toch, even extra aandacht geven aan elkaar, hoe schoon kan het zijn?

Meer lezen
Wendy Van Looy
Goede voornemens

Ik betrap er mezelf op en eigenlijk ben ik het nooit van plan. En toch, met 1 januari in zicht poppen de goede voornemens op. Ik ga opnieuw wat gewicht verliezen, ik ga meer tijd doorbrengen met mijn kinderen, ik ga weer beginnen sporten… En ik weet, …

Meer lezen
Wendy Van Looy
Van oud naar nieuw

Voel jij het ook? Het einde van het jaar dat nadert? Het is net alsof er na 31 december geen nieuwe dag meer komt. We bereiden ons voor met versierde kerstbomen, cadeautjes, héél veel eten. De agenda loopt vol, alles wordt strak gepland

Meer lezen
Wendy Van Looy
Love plantbased food – go vegan

Bij Villa Tulsi kiezen we al 4 jaar voor de wholefood plantbased keuken. Dit wil zeggen dat we geen dierlijke producten meer consumeren, maar ook geen enkel product dat van dieren afkomstig is , zoals melk, eieren, kaas, honing, etc…

Meer lezen
Wendy Van Looy
Koolrabi in de kijker

Persoonlijk heb ik een zwak voor koolrabi, omwille van zijn veezijdigheid en zijn heerlijke smaak.

Koolrabi is een zomer-herfstgroente en verkrijgbaar van mei tot oktober. Dankzij ons gematigd klimaat, gedijt hij hier echter goed tot midden december.

Meer lezen
Wendy Van Looy
Moet er nog pompoen zijn?

Wist jij dat er maar liefst 74 pompoensoorten zijn?

 Ze zijn niet allemaal even bekend en ze zijn ook niet allemaal geschikt voor consumptie. Sommigen gebruiken we enkel als decoratie. Kijk maar eens rondom je en je zal hier en daar aan menig voordeur pompoenen zien schitteren.

 Ik beperk me vandaag tot de 5 ‘meest’ gekende, eetbare soorten.

Meer lezen
Wendy Van Looy
Mochi @Villa Tulsi

Ik werk graag met mochi. Regelmatig verschijnt het dan ook op onze menu’s en aan onze gastentafels. Toch stel ik regelmatig vast dat mochi niet zo gekend is, als dat ik zelf denk. Vandaar dat ik je vandaag graag even meeneem in de wereld van mochi, een beetje op weg naar Japan.

Meer lezen
Wendy Van Looy
Sint Jacobsvruchten niet Vegan? Of toch wel?

Mijn lievelingsgerecht in mijn ‘vorig leven’, was st-Jacobsvruchten, een dierlijk gegeven, iets dat dus vandaag niet meer past in mijn filosofie. Ik heb het dan ook in geen 4 jaar gegeten, maar recent ontdekte ik een manier waarop ik toch weer het gevoel heb, dat st jacobsvruchten niet voor altijd verbannen zijn.

Meer lezen
Wendy Van Looy
Uit eigen tuin

Iedereen kent het en velen drinken het, verse muntthee. Het staat op menig kaart in brasseries, tavernes of restaurants. Maar behalve dat het lekker is, wist je dat munt ook vele voordelen heeft?

Meer lezen
Wendy Van Looy
Opstaan

Wakker worden, ogen open, rondkijken. Je hersenen de tijd geven om je te oriënteren want je ligt niet in je vertrouwde omgeving. En beetje bij beetje daagt het: je bent op vakantie, je bevindt je op een andere plaats. Niets moet vandaag en alles kan. Wat gaan we doen? Welke plannen maken we vandaag? Hoe is het weer voor deze dag?

Meer lezen
Wendy Van Looy
Buddha bowl

De voorbije dagen was het een behoorlijke uitdaging om je ‘zen’ te bewaren of om je koelte te vinden. Uiteraard, wanneer er geen (werk)verplichtingen waren, lukte het misschien allemaal nog net, maar indien je niet tot die gelukkige groep hoorde, kon het bij momenten best zwaar wegen.

En toch…

Meer lezen
Wendy Van Looy
Ontbijt 'in style'

Eerst de soep en dan de pap. Het is een oud gezegde dat me plots deed opmerken dat dat precies is, hoe ik de dag start. Ik sta op, neem mijn douche, geniet nog even van de totale rust die hier in huis heerst.

Meer lezen
Wendy Van Looy
And there she goes.

Ik kijk haar na. In de verte verdwijnt haar figuur. We hadden een fijne tijd samen, genoten van het samenzijn, de diepgaande gesprekken, de emotionele momenten. We dronken samen een wijntje terwijl we herinneringen ophaalden.

Meer lezen
Wendy Van Looy