De vele voordelen van amazaké - en daarom zijn wij er bij Villa Tulsi fan van

Wat is het is?

Soms bots je op ingrediënten die je totaal onbekend zijn en waarvan je niet weet waar ze te vinden. Amazaké is zo een product. Je kan het kopen in de betere bio-winkels, met name Terrasana heeft dit in zijn aanbod.

Letterlijk vertaald betekent amazake ‘zoete sake’. Het is het eerste stadium om sake te maken. In deze fase is de fermentatie nog alcoholvrij. Door het gebruik van natuurlijke enzymen breken de koolhydraten af tot natuurlijke suikers. Wanneer men hier de fermentatie stopt, spreekt men van amazake. Amazake is glutenvrij en wordt gemaakt van granen, meestal rijst of gierst. Ook haver leent zich prima voor deze fermentatie. Zou men hier verdergaan met het fermentatieproces, dan bekomt men de gekende sake.

Voordelen

*Amazake is gekend als het ‘goede zoet’.

*Het is licht verteerbaar

*heeft een lage glycemische index.

*Het is laag in vetgehalte

*Het is lactose en glutenvrij.

*Amazake bevat vitamine B

*Het is rijk aan proteïnen en vezels

Waar gebruik je het?

Amazake leent zich voor velerlei gebruik en dan vooral in desserts. Een heerlijke pudding van amazake en hazelnoot, of amazake en aardbei of… De keuze is legio. Binden met kuzu en je hebt een zalig dessert. Omwille van zijn structuur kan het ook perfect dienen als ei-vervanger in gebak en ook in je smoothie of shake doet hij het prima. En ’s ochtends een schep amazake op je ontbijtgranen is ook een topidee.

@VillaTulsi

Ook wij zijn fan van dit mooie product uit de Japanse cultuur. In onze webshop bieden we enkele amazake-puddings aan en ook onze blueberrymuffin is op basis van amazake. Ontdek het zelf via onze webshop.

107964375_290215332187299_818852271954349197_n.jpg
Wendy Van Looy