Que de légumes… 

Net terug van een driedaags seminarie in de Ardennen. 20 ondernemende vrouwen onder elkaar, het is elke keer opnieuw een ervaring. Ik ben dan ook opgeladen en vol energie teruggekeerd.  

Gelukkig hing het level van energie niet af van de voeding die ik daar kreeg, want helaas, daar is nog wel wat werk aan. 

 Er was op voorhand doorgegeven dat ik plantaardig eet. De manier waarop dit ingevuld werd, was op z’n minst verrassend. Het was bij momenten zelfs lachwekkend, althans, voor de andere deelnemers dan toch… 

Mijn plantaardige voorkeuren werden simpelweg herleid tot ‘que de légumes’. 

 Euhmmm? Alle goede intenties ten spijt, de vegan cuisine is toch wel ietsje meer dan dat.  

 En that’s where the love comes in 

 Dan weet ik weer waarom ik het allemaal doe. Want er is nog zoveel te ontdekken over de plantaardige keuken: dat het lekker is, dat het balans is, dat het véél meer is dan ‘enkel groenten’, dat het past in elk levensritme, dat het… 

 Dus laat me maar verder doen @VillaTulsi: kookclub check, lunches check, diners check… Want plantbased, I love it en ik hoop nog vele anderen te mogen inspireren en te laten meegenieten van een fantastische wereld gepuurd uit de natuur. En wanneer het enkel groenten mogen zijn 😉 

 

24-01-13.jpg

Geroosterde groentjes 

Nodig 

2 pastinaak, 1 zoete aardappel, ¼ pompoen, olie naar keuze, zout 

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de groenten en snijd ze in gelijke grootte, frietjesvorm. Spreid de groenten uit in een vuurvaste ovenschotel. Overgiet ze met olie en zorg ervoor dat alle groentjes goed ingeolied zijn. Strooi er zout over en meng alles goed onder elkaar met je handen. Zet de schotel in de oven en rooster de groenten gedurende 20 minuten.