Pasen
Het is toch iets bijzonders, het Paasweekend. De gesprekken aan tafel gaan steevast naar alle voorbije jaren, toen er nog volop paaseitjes geraapt werden. Iedereen haalt herinneringen op: aan die hele warme Pasen, toen de eitjes sneller smolten dan dat de Paashaas ze kon verstoppen, of aan die keer dat het tegen elkaar op was en de ene broer de eitjes uit het mandje van de andere roofde, of die keer dat ze in hun enthousiasme het ene chocolade ei vertrappelden, voor datgene dat wat verder weg lag, of…
Nostalgie zweeft voorbij….
De Paashaas heeft ondertussen elders zijn werk maar ten huize Villa Tulsi laten we Pasen niet zomaar voorbijgaan. We vieren Pasen met een heerlijke brunch. Geen chocolade wel lekkere vegan gerechten op het menu.
Hieronder eentje om te delen 😉
RECEPT
Wortelpreparé
Nodig
2 wortelen, ½ rode paprika, 5 groene olijven, 1tl kappertjes, ½ augurk, 1el vegan mayonaise, 1/2el mosterd, enkele selderblaadjes, cayennepeper, kruidenzout
Bereiding
Snijd de wortel in schijfjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in blokjes. Ontpit de olijven. Kook de wortel en paprika in 10-15 minuten in licht gezouten water gaar. Giet af en laat afkoelen. Mix de wortel en de paprika met de mayonaise, mosterd, olijven en selderblaadjes fijn. Meng er de kappertjes en augurk onder en breng op smaak met cayennepeper en kruidenzout.
En oh ja, ik denk dat de Paashaas dit jaar toch nog even gepasseerd is op de Emblemsesteenweg – zo te horen aan de enthousiaste kreten van twee pubers…