Nostalgie

En toen vroeg de jongste of we deze avond naar het Eurovisiesongfestival konden kijken, samen. Het katapulteerde me onmiddellijk 30 jaar back in time. Want Eurosong, dat was het hoogtepunt van het jaar: lang opblijven, chips en cola voor de tv-buis.

 Wat vliegt de tijd toch snel…

 En zoals gevraagd, ook gedaan. Het maakte zelfs helemaal niet uit, dat er geen Belgische inzending was, we supporterden gewoon met zijn allen voor onze Noorderburen. De jongens met hun zak chips en flesje cola in de aanslag, de volwassenen net iets meer ‘verantwoord gezond’. Wij genoten van onze heerlijke zelfgemaakte borrelnootjes van kikkererwten, en ik laat je graag meegenieten via onderstaand recept.

05-12-40.jpg

Borrelnootjes

Nodig

500g gekookte en uitgelekte kikkererwten, 1el zonnebloemolie, 1tl paprikapoeder, 1tl thaise roerbak-kruidenmix, 1tl groentebouillon in poedervorm

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Doe de kikkererwten, samen met de olie en de kruiden in een schaal. Zet alles goed onder elkaar, zodat de kruiden goed rond de kikkererwten zitten.

Stort dit uit op een bakblik en verspreid de kikkererwten. Rooster ze gedurende 30 minuten.

Laat afkoelen en dien op als borrelnootje.

Ps: en we supporterden voor de beste, want Nederland is de winnaar van 2019. Proficiat Noorderburen.

Wendy Van Looy